Home » Volwassenen

Volwassenen

Coaching en Counseling

Coaching en Counseling - Praktijk Waernes

Door coaching neemt het zelfaccepterend, zelfsturend, zelflerend en zelfoplossend vermogen toe en worden gewenste resultaten bereikt. De gecoachte ervaart keuzevrijheid in zijn handelen en leert zijn talenten verder te ontwikkelen, zijn belemmeringen doorbreken of accepteren. Zo ontstaat er een effectiever gedrag en gewenste resultaten.


Verschillen coaching en therapie


Coaching is oplossings- en toekomstgericht. In de toekomst is de winst te behalen. Coaching is erop gericht kwaliteiten van mensen vrij te maken of verder uit te bouwen, om ze in staat te stellen effectiever gedrag te vertonen. Door uit te gaan van eigen waarden en ambities en door effectiever eigen talenten in te zetten kan de gecoachte beter omgaan met belemmeringen die de effectiviteit van zijn optreden in de weg staan. Er ontstaat dus zelfsturing.
Natuurlijk is het doel ook bij therapie dat men beter gaat functioneren, alleen ligt de focus vaker op een probleem of op het verleden. Ook is dan vaker sprake van een grotere kwetsbaarheid en lijdensdruk. Vaak staan bij therapie levensvragen centraal, die in verschillende contexten voor problemen kunnen zorgen.
Ik ben in beide gespecialiseerd.

Achter elk gedrag zit een positieve intentie

Achter elk gedrag zit een positieve intentie - Praktijk Waernes

We maken allemaal bepaalde periodes mee in ons leven, de een nog heftiger dan de ander. Was of bent u onzeker, zit u niet lekker in uw vel, kunt u uw eigen gevoel niet volgen, wordt u niet begrepen? Misschien heeft u iets traumatisch meegemaakt en beïnvloedt dit uw leven nog steeds?

Zijn er vroeger woorden tegen u gezegd die u daarna maar voor waar heeft aangenomen? We worden allemaal gevormd in onze vroege levensjaren, we leren wat goed is en wat niet goed is, maar daar heeft elke ouder/ opvoeder een eigen standpunt in. Op deze manier nemen we dus de levenshouding van onze ouders/ opvoeders aan. Later komt u op het punt dat u het hier eigenlijk niet mee eens bent maar toch door gaat op deze wijze omdat het zo geleerd is. En wat is GOED en wat is FOUT? Bestaat dat eigenlijk wel? Door naar onze eigen innerlijke stem te leren luisteren weten we wat goed of fout is voor ons eigen ik!

Door leren te vertrouwen op uw eigen intuïtie kunt u een stuk sterker in het leven komen te staan. Laten we een vb nemen: stel u zit totaal niet lekker in uw vel. Opeens lijkt het of alles tegen gaat werken. Op uw werk lijkt het niet te gaan zoals u wilt waardoor u de werksituatie anders gaat bekijken...u voelt zich niet meer op uw plek! Wat men vaak kan gaan doen is met de vinger naar een ander wijzen i.p.v. het bij onszelf te zoeken. U voelt in uw lichaam dat het gaat stagneren waardoor er  lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Er komen zoveel prikkels tegelijk naar binnen waardoor we de spelende situatie niet meer kunnen overzien! Waar komt dit gevoel vandaan? Elke klacht heeft een oorzaak, een kern. Misschien heeft de situatie zich al eerder afgespeeld in het leven en is het voor uw lichaam een herkenning van iets wat u vroeger ook heeft meegemaakt. Door te gaan naar de kern, de onderste laag van uw ervaringen, kan er iets tevoorschijn komen waarvan u misschien dacht dat dit al verwerkt was.

Het is verbazingwekkend hoe vaak ik dit in de praktijk tegenkom. Door terug te gaan door bijvoorbeeld regressie (in het gevoel van het onderbewustzijn gaan), kunt u de situatie beter begrijpen en er mee leren om te gaan zodat uw eigen intuïtie weer de hoofdrol kan gaan spelen. Hoe vaak horen we niet: had ik nou maar naar het eerste geluisterd wat er in me opkwam! Maar vaak is dat wat er in praktijk toch niet gebeurt!

Door de te volgen behandelingen zult u dichterbij u zelf komen en beter gaan luisteren naar wat uw lichaam nodig heeft of om de juiste beslissingen te nemen die voor u op dat moment belangrijk zijn!

Voice Dialoque

Voice Dialoque - Praktijk Waernes

Onze persoonlijkheid bestaat uit meerdere sub-persoonlijkheden. We hebben te maken met de boze ik: perfectionist, de drammer:...de beschermer.....de pusher en nog vele andere! Door contact te maken met deze sub persoonlijkheid gaat uw eigen innerlijke stem spreken, waar vaak niet naar geluisterd wordt of is weggezet. Waarom heeft u de dwang om bepaalde dingen te doen (perfectionist), waarom bent u zo onzeker (beschermer of gekwetste kind), waarom zeg ik nare dingen over anderen (criticus), waarom ben ik zo kwetsbaar (bange kind). Door de sessie kan er een hoop loskomen omdat uw eigen innerlijke stem gaat spreken. Het geeft een gevoel van opluchting! Door mee te luisteren naar uw eigen innerlijke stem wordt u bewust wat er zich eigenlijk van binnen bij u afspeelt. Het is een bijzondere manier en het heeft een helende werking!

Regressie

Regressie - Praktijk Waernes

Re-gressie is terug naar het verleden (kindertijd). Er kan een probleem optreden in uw leven maar u bent er zich niet bewust van waar dit gevoel vandaan komt. Regressie werkt goed op veel gebieden van diverse klachten. Je kan het probleem niet wegnemen, maar wel de emotie van het probleem verzachten. Zodat het draagbaar wordt als een herinnering, zonder de zware last van de emotie.

Specialisaties

Specialisaties - Praktijk Waernes


* Psycho-sociale begeleiding

* counseling

* Hoog Sensitieve Kinderen

* NLP ( Neuro Linquistisch programeren)

* ADHD/ ADD Coach

* Familie opstellingen (systematisch werken)

* EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

"Dit is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende/ traumatische ervaring."

Praktijk Waernes

Hier vindt u ons.

Praktijk Waernes

Kijk ook eens op de site van het EszenzZ Centre.